Skal dit kæledyr føde?


Du er altid velkommen til at kontakte os under en fødsel

Langt de fleste hunde og katte føder uden problemer. Af og til ses dog en forhalet fødsel, hvor veerne enten aftager eller ikke opstår, eller hvor hvalpen sidder fast i fødselsvejen. I sådanne tilfælde er det vigtigt at reagere i tide, inden hvalpen(e) går til.

Som udgangspunkt skal man reagere på grønt-/misfarvet flåd/fostervand, manglende effekt af presseveer, mangel på presseveer eller døde hvalpe.

Hvis man er det mindste i tvivl under en fødsel, er I altid velkomne til at kontakte os.

Ved den mindste tvivl, vil vi altid anbefale at tjekke tæven ved en forhalet fødsel. Her vil tæven typisk blive scannet for at undersøge hvalpenes hjertefrekvens. Hvis denne er lav, foretages akut kejsersnit. Hvis ikke, vil vi typisk forsøge at give tæven en vestimulerende indsprøjtning. Alt dette foregår naturligvis i tæt dialog med avler.

Efter endt kejsersnit hjælpes hvalpene i gang med at die, og når tæven er kommet til sig selv, sendes den nye familie hjem.Døgnvagt tlf. 65 99 12 11 Dyr kan blive syge eller komme til skade på alle tider af døgnet året rundt.

Derfor har vi valgt altid at stå til rådighed for akut syge og tilskadekomne dyr. Vores seks faste dyrlæger varetager denne vagtdækning på hverdage fra 17.00-07.00, samt weekender og helligdage. 

Recepter samt tidsbestilling henstilles til vores øvrige åbningstider. 

Ved en vagtkonsultation tillægges vagtgebyr, og der afregnes efter endt behandling.